KAI
Ledenportaal

Selectie

Hier bij onze judoclub streven we naar uitmuntendheid en bieden we onze getalenteerde judoka’s de kans om deel te nemen aan onze selectieprogramma’s. Deze speciale webpagina is ontworpen om een bron van informatie en inspiratie te zijn voor judoka’s en hun ouders die deel uitmaken van onze selectieteams.

Ontdek hier alles over onze selectietrainingen, wedstrijdresultaten, succesverhalen van onze atleten en de toewijding van onze coaches. Leer meer over onze filosofie en benadering om judoka’s naar hun hoogste potentieel te brengen.

We zijn er trots op getalenteerde judoka’s te begeleiden op hun reis naar succes op de judomat en daarbuiten. Samen werken we aan het smeden van kampioenen.

Welkom in de wereld van judoselectie bij Judovereniging Kai

Selectietrainingen

maandag

17.00-18.00
Jeugd (10+) & Selectie

woensdag

17.30-18.30
Selectie

donderdag

17.30-18.30
Kracht en Conditie

vrijdag

18.30-19.30
Selectie

Regels

Regels voor deelname aan de Selectie: Samen Sterk!

Bij de selectie van onze judoclub streven we naar een omgeving waarin we samen groeien, presteren en plezier hebben. Om dit te bereiken, hebben we enkele regels opgesteld die de basis vormen van ons succesvolle selectieprogramma. Deze regels zorgen voor een solide fundering en een hechte judogemeenschap. Hier zijn onze regels om deel te nemen aan de selectie:

 1. Minimaal 2 keer per week meetrainen: Om je judovaardigheden te verbeteren en deel uit te maken van ons hechte team, verwachten we dat je minstens twee keer per week deelneemt aan onze selectietrainingen. Reguliere aanwezigheid is van essentieel belang om te groeien als judoka en als teamlid.

 2. Minimaal 6 toernooien per jaar meedoen: We moedigen onze selectieleden aan om deel te nemen aan minimaal zes toernooien per jaar. Dit biedt waardevolle wedstrijdervaring en helpt je groeien als judoka.

 3. Het liefst elk toernooi meedoen: We begrijpen dat niet elk toernooi in je schema past, maar we waarderen degenen die proberen om zoveel mogelijk toernooien bij te wonen. Dit toont je toewijding aan de sport en het team.

 4. Liefst zo vaak mogelijk trainen: Extra trainingsuren kunnen het verschil maken. Als je de mogelijkheid hebt, moedigen we je aan om vaker te trainen om je vaardigheden te perfectioneren.

 5. Inzet tonen bij de trainingen en wedstrijden: Een van de belangrijkste principes van judo is maximale inzet. We verwachten dat je altijd je best doet, zowel tijdens de trainingen als bij wedstrijden. Het is de sleutel tot persoonlijke groei en teamsucces.

 6. Respect tonen: Respect is een kernwaarde van judo. Toon respect voor je medejudoka’s, coaches, scheidsrechters en de clubfaciliteiten. Respect draagt bij aan een positieve en veilige trainingsomgeving.

 7. Ondersteun je clubgenoten bij trainingen en toernooien: We zijn een hecht team en steunen elkaar. Moedig je clubgenoten aan bij toernooien, help elkaar voor te bereiden en deel in elkaars succes. Samen staan we sterker.

Bij onze selectie draait het om toewijding, discipline en samenhorigheid. Deze regels weerspiegelen onze inzet voor het ontwikkelen van sterke, respectvolle judoka’s en het opbouwen van een gemeenschap waarin we samen groeien. We kijken uit naar je deelname en bijdrage aan ons geweldige judoteam!

Samen staan we sterk!

Kracht en Conditie Training bij de Selectie

Bij onze judoselectie streven we naar de ontwikkeling van complete atleten. Daarom is kracht en conditie training een integraal onderdeel van ons programma. Deze trainingen worden gehouden op donderdag vinden niet altijd plaats op de judomat, maar variëren in locatie om onze judoka’s een breed scala aan fysieke uitdagingen te bieden. Op deze pagina kun je een overzicht vinden van deze trainingen en weet je wat je eventueel moe moet nemen.

 • (Judomat): Neem dan je judopak mee. We combineren judotechnieken met krachtoefeningen voor een sterke basis.

 • (Zaal): We trainen in de zaal naast de judomat. Dit is het moment om je gymkleding aan te trekken, want we zullen werken aan uithoudingsvermogen, lenigheid en explosieve kracht.

 • (Fitness): We trainen in de Fitnesszaal. Zorg ervoor dat je je gymkleding en sportschoenen meeneemt (dit is verplicht in de fitnesszaal), want hier zullen we ons richten op specifieke krachtoefeningen en conditionele ontwikkeling.

 • (Buiten): We trekken naar buiten. Bereid je voor op training in de frisse lucht en zorg ervoor dat je geschikte sportkleding voor buiten draagt.

Deze variatie in trainingslocaties houdt onze judoka’s gemotiveerd en biedt een brede fysieke ontwikkeling. Het stelt ons in staat om te werken aan kracht, uithoudingsvermogen, lenigheid en explosiviteit, wat essentieel is voor succes in de judosport.

Ons doel is om atleten te vormen die zowel op als buiten de mat uitblinken. Samen werken we aan het bereiken van de hoogste niveaus van fysieke fitheid en judovaardigheden. We kijken ernaar uit om je te zien bij onze kracht en conditie trainingen!

Toernooien

Binnen onze judoselectie leggen we de nadruk op wedstrijddeelname als een essentieel onderdeel van je judo-ontwikkeling. Het is van groot belang dat onze leden van de selectie streven naar deelname aan minimaal zes toernooien per jaar. Dit is geen willekeurig aantal, maar een strategisch doel om je judovaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

Waarom Zes Toernooien per Jaar?

 1. Voortgangscontrole: Wedstrijden fungeren als een belangrijke graadmeter voor je judo-ontwikkeling. Ze bieden een waardevolle kans om te evalueren waar je staat in termen van techniek, kracht, conditie en mentaliteit.
 2. Leermogelijkheden: Elke wedstrijd, gewonnen of verloren, is een kans om te leren. Het laat zien welke aspecten van je judovaardigheden sterk zijn en welke verbeterd moeten worden.
 3. Mentale Veerkracht: Wedstrijden helpen bij het ontwikkelen van mentale veerkracht. De druk en spanning van een wedstrijd dagen je uit om je zenuwen te beheersen en je te concentreren op het moment.
 4. Wedstrijdervaring: Hoe meer je aan wedstrijden deelneemt, hoe meer ervaring je opdoet. Dit helpt je omgaan met diverse tegenstanders, stijlen en scenario’s.
 5. Teamgeest: Wedstrijden brengen ons als team samen. Door gezamenlijke deelname creëren we een hechte judofamilie die elkaar ondersteunt en aanmoedigt, ongeacht het resultaat.

Bij deelname aan wedstrijden draait het niet alleen om winnen. Het gaat om groei, verbetering en het nastreven van je eigen potentieel. Wedstrijden zijn een integraal onderdeel van je reis in de wereld van judo en dragen bij aan je ontwikkeling als judoka en als individu.